14-11-2022 22:47
Jak tam z projektem? Oraz, czy byłby popyt na małą przyjacielską krucjatę waszych kolegów z południa?
Mapa wpływów w Brodrii
|
14-11-2022 22:47
Jak tam z projektem? Oraz, czy byłby popyt na małą przyjacielską krucjatę waszych kolegów z południa?
14-11-2022 23:05
Na razie jest na etapie ustaleń. Jeśli są chętni to można by z nim ruszyć - póki co spontanicznie, tylko żeby było w miarę realistycznie, tj. żeby nie przerodziło się to w wojny miliona czołgów i atomowy doomsday.
![]() > byłby popyt na małą przyjacielską krucjatę waszych kolegów z południa? W sensie Winkulii? W zasadzie czemu nie... Tylko pod warunkiem, że te terytoria nie zostaną włączone w jej skład, a bardziej będą stanowić pole do prowadzenia narracji, np. jakaś misja stabilizacyjna w związku z atakowaniem przez brodryjskie zbrojne bandy przygranicznych winkulijskich wiosek. ![]() IWAN PIETROW
Jego Imperatorska Mość Car Brodrii, Ojciec Etnosów Nordackich, Wyjątkowy 33. Prezydent Bialenii, Półbóg
Prezes Policji Krajowej Bialenii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Ametyst Faradobus, Andrzej Płatonowicz Ordyński, Bolesław Kirianóo von Hohenburg
15-11-2022 08:04
To byłoby ciekawe, tylko żeby ta zabawa nie przekształciła się w sposób niekontrolowany w wojnę brodryjsko-winkulijską.
![]() prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
ajatollah Andraws ibn Aflatun Alqabilati
16-11-2022 01:04
Nie no luzik arbuzik. Pewnie wyglądałoby to jak realna interwencja Saudyjczyków w Jemenie, czy Turków/Izraelitów w Syrii.
16-11-2022 09:19
Jako były car najlepiej byś się nadawał na przewodzenie tej adamoaleksandriadzie.
![]() prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
ajatollah Andraws ibn Aflatun Alqabilati
16-11-2022 09:27
tylko żeby ta zabawa nie przekształciła się w sposób niekontrolowany w wojnę brodryjsko-winkulijską.
Dlatego piszę - ustalmy proste zasady, tj. Winkulia nie zajmuje terenów Brodrii i nie wciela ich w skład swojego państwa, tylko korzysta z nich w celach narracyjnych. Poza tym, władza centralna w Brodrii nie ma nic przeciwko temu, żeby Winkulia pomogła jej w opanowaniu porządku i stłumieniu lokalnych separatyzmów na południu. ![]() ![]() IWAN PIETROW
Jego Imperatorska Mość Car Brodrii, Ojciec Etnosów Nordackich, Wyjątkowy 33. Prezydent Bialenii, Półbóg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
16-11-2022 21:49
Powinniście brać przykład z wzorowej współpracy z Hirschbergią i Weerlandem, która skutkowała niezwykle sprawnym i kulturalnym konfliktem symulowanym.
PS. Oddajcie Apfelinsel prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Prezydent Republiki Bialeńskiej
Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego
![]()
17-11-2022 05:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2022 05:36 przez Adam Aleksander II.)
(16-11-2022 09:27)Iwan Pietrow napisał(a): tylko żeby ta zabawa nie przekształciła się w sposób niekontrolowany w wojnę brodryjsko-winkulijską. Się wie, wszystko będzie po koleżeńsku. (16-11-2022 21:49)Ametyst Faradobus napisał(a): PS. Oddajcie Apfelinsel Ok, tylko ja obecnie nie mam jeszcze stanowiska do tego.
21-11-2022 20:12
No dobrze, to mamy kilku chętnych. Myślę, że nie ma sensu dalej przedłużać tego wątku i pora przejść do fazy praktycznej działań fabularyzujących Brodrię. W tym tygodniu postaram się wcielić to w życie.
![]() IWAN PIETROW
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
22-11-2022 19:11
Mam pytanie! (Trochę późno może, ale mam nadzieję, że jeszcze w akceptowalnym czasie).
Mianowicie, czy w tej zabawie mogą wziąć również osoby z poza Brodrii. Jeśli tak, to fajnie byłoby pokierować komunistycznym odłamem. |