Guedes de Lima napisał(a):Mamy w chwili obecnej w Sclavinii pewien "problem", bo de facto odziedziczyliśmy w spadku po RCA Valhallę, która zlokalizowana jest nieopodal wschodniego wybrzeża Sclavinii. Zastanawia mnie jednak czy czasem RCA nie tworzył Valhalli również w Bialenii. Chcielibyśmy uniknąć jakichkolwiek nieporozumień, stąd moje pytanie.Jakby Tobie to powiedzieć? Niby Sarmata, a jednocześnie człowiek, którego lubię i szanuję...
Bielenia objęła swego czasu teren po dawnej i nieistniejącej Vahalli... teren, który był wtedy od lat OBPP. Oczywiście tej całej Sarmacji to Republika Bialeńska stała i stoi "solą w oku" - tak sobie wydumali, że może "usypią" kolejną Vahallę - będącą duplikatem wysp Bialenii. Niektórzy z Sarmacji to sobie wymyślili... Widać im pikselek brakuje, bo ich próby "wojenki" o piksele po prostu olaliśmy. Ale temat wrócił wyraźnie ponownie gdy udało nam się uwolnić od tych żałosnych Sarmackich zapędów zrobienia z nas ichniej prowincji.
Jak dla mnie to powiem tak... wali mnie jakie sobie wyspy "usypiecie" w tej całej Sarmacji, jak i ta cała Wasza Sarmacja mi "wisi i powiewa". Zasadniczo nikt nie jest w stanie temu zapobiec i w sumie nie ma nawet po co temu zapobiegać. Już tak wygląda Mikroświat, że zawsze sobie można ląd stworzyć. Wszak to tylko granice naszej wyobraźni. Co nie zmienia faktu, że duplikowanie naszych wysp jest delikatnie mówiąc śmieszne. Ale wolna wola...
Jak chcesz znać moje osobiste zdanie - to powiem, że zawsze sobie można jakiś ląd "odkryć", ale robienie duplikatu z istniejącego i zagospodarowanego - tylko dlatego, że się zaprzecza naturalnym zmianom w Mikroświecie jest delikatnie mówiąc żałosne... choć doskonale pasuje do tworu państwowego zwanego Sarmacją. Zrobicie więc co uważacie... i nikt Wam nie zabroni, bo nie jest w stanie.
Marszałek Wielki Ronon Dex
Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej
Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej
Par - Posiadacz Lenna Razorno, Burmistrz Wolnego Miasta Lisewa, Zarządca Lenna Venomania
Miecznik Port Arthurberg
Przewodniczący Bialeńskiej Partii Demokratycznej
![[Obrazek: 3_15_11_20_1_05_11.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/3_15_11_20_1_05_11.png)