05-08-2020 13:01
Pomyślałem o wytyczeniu kilku enklaw na terytorium RB. Każda z nich odpowiadałaby innej epoce historycznej. Dla przykładu dzisiaj miałem ochotę napisać o pospolitym ruszeniu aka kommando w wersji południowoafrykańskiej, jednak pomyślałem, że na cholere wstawiać takie anachronizmy skoro Ronon zbudował nowoczesne struktury armii. Nieraz miewałem ochotę cofnąć się jeszcze bardziej w czasie by opisywać jeszcze starsze systemy lub by tworzyć zręby państwowości w innych realiach historycznych. Wchodząc dzisiaj na forum przygnębiła mnie informacja, że nasza wyprawa do Sambanu ma się źle. Gdybyśmy wynaleźli dajmy na to taki wehikuł czasu, który cofnąłby nas do innej epoki by tworzyć alternatywną wersję historii. Pomogłoby nam to w znacznym stopniu znaleźć odpowiedź na pytanie czy jednostka ma realny wpływ na dzieje ludzkości. Jak potoczyłyby się losy danego regionu świata gdyby zdarzyło się coś, co w rzeczywistości nigdy nie miało miejsca. Oczywiście istnieją osobne, specjalnie przygotowane do tego typu rozmów fora lecz summa sumarum nie z nikim innym a właśnie z Wami chciałbym o tym rozprawiać. Reasumując czy zechcecie spróbować ?