przez Piotr Pawłowicz napisał(a):Czy jest ktoś z obecnych w Bialenii świadom tego co będzie dalej z Anatolią Brodryjską? Widzę to lenno, które niegdyś Iwan Pietrow kreował, ale teraz to raczej pusta luka w naszym kraju. Czy ktoś jeszcze ma chęci do reanimowania tego tworu czy będzie on stał od tak?
Thomas von Lisendorff napisał(a):Jeżeli chcesz, możesz stanąć na czele regionu i prowadzić go dalej.
To nie jest tak do końca "jeśli chcesz to możesz"... lenno zostało przyznane konkretnej osobie. Zmienić ten stan rzeczy może tylko Prezydent, przy czym w takim przypadku robi to w porozumieniu z Lwem Wolnogradu. Tylko Prezydent może pozbawić lenna, bo to prezydent je nadaje... Jedynie v-śmierć powoduje utratę ziem z automatu (no chyba, że ktoś przed tym sporządzi testament i komuś to przekaże).
Najprostszą drogą byłoby przejęcie zarządu nad lennem, za zgodą osoby będącej prawowitym właścicielem lenna - co jest potwierdzane przez Prezydenta, ale w tej materii to mogę wydać stosowne rozporządzenia jako MSW, bo Prezydent dała mi takie uprawnienia i nie musimy czekać na powrót Akrypy czy Ametysta (realowo wypoczywają poza domem czy coś tam i ich obecność jest ograniczona).
Taka sytuacja miała miejsce z lennem Lisendorff - Thomas gdy opuszczał na rok Bialenię przekazał mi zarząd nad swoimi ziemiami, Prezydent (wówczas Andrzej Swarzewski) to potwierdził stosownym dokumentem i przez ten czas korzystałem z takich samych praw jakie miał właściciel lenna. Tak więc jeżeli masz kontakt z Iwanem to się dogadajcie i niech mi to napisze choćby na PW - wtedy zostaniesz Zarządcą Anatolii Bialeńskiej.
Marszałek Wielki Ronon Dex
Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej
Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej
Par - Posiadacz Lenna Razorno, Burmistrz Wolnego Miasta Lisewa, Zarządca Lenna Venomania
Miecznik Port Arthurberg
Przewodniczący Bialeńskiej Partii Demokratycznej