• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GŁOSOWANIE - melodia nowego hymnu Bialenii (II tura)
Szanowne Państwo,

tymczasowo stworzyłem nowy dział do bawienia się w zamknięte głosowania, bo Forum Obywatelskie jest dziwnie ukryte, a na szybko nie zdążę tego rozwiązać.

Zgodnie z umową do drugiej tury głosowania przechodzą wszystkie propozycje, które uzyskały jakiekolwiek głosy. Koniec głosowania wyznaczam na dzień 9 stycznia do godziny papieżowej - sądzę, że to wystarczy.
Melodia nowego hymnu RB - II tura
(8 głosów w sumie)
Hymn Baszkirii (A. Faradobus)
1 (12.5%)
Hymn Dżamahiriji (A. P. Ordyński)
1 (12.5%)
Hymn Azerbejdżanu (I. Pietrow)
1 (12.5%)
Hymn Kazachstanu (I. Pietrow)
1 (12.5%)
Auferstanden aus Ruinen / Hymn NRD (K. Medycejski)
3 (37.5%)
Hymn Jugosławii (K. Medycejski)
0 (0%)
Hymn Czarnogóry (K. Medycejski)
1 (12.5%)

prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(06-01-2023 00:15)Ametyst Faradobus napisał(a): tymczasowo stworzyłem nowy dział do bawienia się w zamknięte głosowania, bo Forum Obywatelskie jest dziwnie ukryte, a na szybko nie zdążę tego rozwiązać.
No właśnie się zastanawiałem niedawno, co się stało z Forum Obywatelskim.

Głos oddany, ale widzę, że 4 propozycje mają po jednym głosie, więc o rozstrzygnięcie może być trudno.
ajatollah prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Brakuje jeszcze jednego głosu na hymn Jugosławii, to będziemy mieli piękny remis. Myślę, że w takim układzie każda z melodii powinna stać się bialeńskim hymnem, który będzie się zmieniać co 2 miesiące.
[-] 1 użytkownik podziękował za ten post:
  • Karol Medycejski
Skoro jest siedem opcji, to może osobny hymn na każdy dzień tygodnia.
[-] 2 użytkowników podziękowało za ten post:
  • , Ametyst Faradobus
Wygląda na to, że jednak mamy zwycięzcę? Nie wiem, czy robimy jeszcze jakąś trzecią turę, czy przyjmujemy "Auferstanden aus Ruinen". Pieśń ładna, choć średnio pasująca do klimatu, którego planowaliśmy się trzymać. Jeżeli na tym stanie, to "Allahu akbar" zostanie hymnem Emiratu. Może i Anatolia wybierze sobie którąś z pieśni na hymn?
No cóż, mogło być gorzej. Aby jednak nie doprowadzić do sytuacji, gdzie propozycja hymnu nie będzie cieszyła się poparciem znacznej części społeczeństwa proszę o ewentualne uwagi do pojutrza. Później zaproponuję autopoprawkę w projekcie Konstytucji.

Karolowi jako zwycięzcy konkursu oczywiście gratuluję i przekażę nagrodę niezależnie od wszystkiego.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja to w ogóle nie rozumiem po cholerę dopuszczono tyle propozycji melodii skoro mieliśmy wybrać muzykę pasującą do aktualnego klimatu Bialenii. Skoro chcemy, żeby melodia się bardziej zgadzała, to wybierzmy ją bez głosowania, a nie płaczmy, że wybrano coś co nie pasuje do kanonu.
Skoro jestem zwycięzcą (Jesteś zwycięzcą! Jesteś diamentem!), to w ramach przywileju zwycięzcy proponuję trzecią i ostatnią turę, w której udział weźmie Auferstanden aus Ruinen i hymn Dżamahiriji. Niech potrwa maks do piątku. Co wy na to?
Karol Medycejski
* * *
Wielki Teolog, Mag i Jurysta
كبير اللاهوت والساحر والفقيه
Nie, ja chcę hymn Azerbejdżanu.
To nie koncert życzeń.
Karol Medycejski
* * *
Wielki Teolog, Mag i Jurysta
كبير اللاهوت والساحر والفقيه

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości