08-01-2023 15:09
W przyszły weekend opublikuję ostatni na jakiś czas numer "Wieści Anomalnych", już w zasadzie zostało mi tylko przeczytanie jeszcze raz i ewentualne poprawki. Zawieszając na jakiś czas "Wieści Anomalne", żeby tematy foliarskie się nie przejadły, chciałbym wystartować z nowym czasopismem - "Beduinem", pismem turystycznym, podróżniczym. Mój zamysl jest taki, by opisywać ciekawe miejsca na terytorium Bialenii, od czasu do czasu będzie można wrzucić coś z państw zaprzyjaźnionych.
Moje pytanie brzmi, czy ktoś jest zainteresowany współpracą? Zwłaszcza potrzebne są osoby, które będą pisać artykuły, ale jak ktoś chciałby zająć się stroną graficzną, to też się przyda. Zastrzegam sobie prawo wyboru artykułów - "Beduin" ma być family friendly.
Jeżeli byliby zainteresowani nadsyłaniem artykułów, to wydawałbym pismo co miesiąc (w pierwszy weekend miesiąca), zbierając wszystko, co razem napiszemy. Jeśli chętnych nie będzie, to zostanie nieregularność "Wieści Anomalnych".
Zachęcam do współpracy, myślę, że taki miesięcznik wywierałby dobry wpływ nie tylko na rozwój narracji, ale też na kształtowanie dobrego imidżu Bialenii zagranicą. Artykuły nie muszą być długie, z resztą w "WA" zdecydowanie nie były. Chodzi o ciekawe migawki z Bialenii, a nie elaboraty.
ajatollah prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński