• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zwołanie Wiecu
Zgodnie z art. 8, ust. 4. Konstytucji Brodrii:
"W przypadku nieobecności Premiera i Cara, przewodniczyć obradom organu ustawodawczego może każdy jego członek."

Niniejszym ogłaszam, że 8 kwietnia rozpoczną się obrady Wiecu, podczas których dokonamy wyboru Premiera Brodrii, który zgodnie z art. 8, ust. 1. Konstytucji jest "szefem rządu i przewodniczy obradom organu ustawodawczego", a zgodnie z art. 4, ust. 3. i 4. może zastępować Cara w czasie jego nieobecności.

Szanowni Państwo,

W obliczu realiozy Cara i ogólnej nieaktywności Brodrii należy przedsięwziąć środki zaradcze. Jestem gotów wziąć na siebie odpowiedzialność przewodzenia Brodrii w okresie najbliższych dwóch miesięcy. Nie obiecuję cudów - ani pod względem aktywności własnej, ani zdolności mobilizacji społeczeństwa. Obiecuję jednak, że spróbuję nieco ożywić Brodrię. W marcu zajęliśmy 19. miejsce w rankingu ISM, napisaliśmy 16 postów. Gdybyśmy napisali chociaż 100 postów, zajęlibyśmy miejsce 13. W naszej sytuacji wystarczy minimalna poprawa aktywności, by nasza sytuacja międzynarodowa uległa poprawie zdecydowanej.

Poza ogólną aktywizacją, celem mojej kadencji będzie zawarcie pokoju pomiędzy stronami biorącymi udział w wojnie domowej. W tym celu zwołamy Wiec Pokojowy. Każdy zainteresowany będzie mógł zabrać głos, przedstawiając swoją wizję kompromisu, a następnie postaramy się opracować traktat pokojowy, który da początek nowemu mirowi brodryjskiemu.

Czas zacząć wykorzystywać nasz potencjał kulturowy. Brodria nieustannie pogrążona jest w walkach o sukcesję, zamachach, rewolucjach, wojnach i pieriestrojkach. Wszystkich już to dawno znudziło i dlatego nasza aktywność jest na poziomie niemal zerowym. Zamiast tego wykorzystajmy możliwości słowiańskiej i eurazjatyckiej kultury - rezerwuar inspiracji jest przeogromny.

Kadencja Premiera trwa 2 miesiące - to niewiele. Zobaczymy, ile przez ten czas uda się zrobić. Tak czy inaczej, Brodria nie ma wiele do stracenia. Proszę o zaufanie i szansę. Przybądźcie na Wiec i zagłosujcie za moją kandydaturą.
Odzew przeogromny.

Przejdźmy do głosowania. Kto popiera kandydaturę Andrzeja Płatonowicza Ordyńskiego na urząd Premiera Brodrii? Głosowanie potrwa do 14 kwietnia włącznie.

ZA.
Za
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dobra, to ja również zdecydowałem co nieco uczestniczyć w życiu w Brodrii i również jestem za kandytaturą.
Dziękuję za poparcie. W najbliższym czasie postaram się zacząć coś robić, choć ogólna cisza na forum nie stanowi czynnika szzególnie motywującego do aktywności własnej.
(05-04-2023 16:48)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): W obliczu realiozy Cara i ogólnej nieaktywności Brodrii należy przedsięwziąć środki zaradcze. Jestem gotów wziąć na siebie odpowiedzialność przewodzenia Brodrii w okresie najbliższych dwóch miesięcy. Nie obiecuję cudów - ani pod względem aktywności własnej, ani zdolności mobilizacji społeczeństwa. Obiecuję jednak, że spróbuję nieco ożywić Brodrię. W marcu zajęliśmy 19. miejsce w rankingu ISM, napisaliśmy 16 postów. Gdybyśmy napisali chociaż 100 postów, zajęlibyśmy miejsce 13. W naszej sytuacji wystarczy minimalna poprawa aktywności, by nasza sytuacja międzynarodowa uległa poprawie zdecydowanej.

Od tych rankingów Wam się w dupach poprzewracało i we łbach jak widać tyż. Tongue

Cytat:Poza ogólną aktywizacją, celem mojej kadencji będzie zawarcie pokoju pomiędzy stronami biorącymi udział w wojnie domowej. W tym celu zwołamy Wiec Pokojowy. Każdy zainteresowany będzie mógł zabrać głos, przedstawiając swoją wizję kompromisu, a następnie postaramy się opracować traktat pokojowy, który da początek nowemu mirowi brodryjskiemu.

Skoro brak w Brodrii aktywności, to należy ją zakopać. Zostawić to, co żywe. Mogą zostać palące się znicze, ale w katakumbach archiwalnych. Kto chce, ten schodzi po schódkach do krypty zahasłowanej i niech się modli do nieżywych postów czy też postaci. Na wejściu wprowadzić myto...w sensie niech na tacę rzucają srebrnikami, bo niewiadomo, czy wyjdą żywi, a tak przynajmniej jakiś [1/100 waluty bialeńskiej] zostawią po sobie. Tongue

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości