• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ars bene moriendi, czyli odjazd
Zajebiście mi idzie, nawet sobie ostatnio nową czapkę kupiłem.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(25-04-2023 16:14)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ogólnie macie jakieś pomysły, jak powinien wyglądać "ostatni sezon" naszej telenoweli? Moje luźne pomysły w punktach dla większej przejrzystości ew. dyskusji:
1. Ja bym mimo wszystko nie rezygnował z tego październikowego rajdu, ostatnia okazja.
2. Niech Hewret już będzie prezydentem do końca, nie bawmy się w ostatnie wybory, bo to już bez znaczenia, a i tak w ostatnich latach nie ma kontrkandydatów.
3. Wrzućmy na stronę główną wielki zegar odliczający do 15 listopada xddd.
4. Czy mamy jakieś wątki narracyjne do zamknięcia? Może obalenie oligarchii przez lud powiążemy z niespodziewanym kierunkiem Dawahu i radykalizacją religijną? Tongue
Do tego dodałbym jeszcze:
5. Odbanowanie wszystkich zbanowanych na ostatni miesiąc, niech coś się dzieje. Inby z różnymi Zanikami i AIDSami były stałym punktem "starej Bialenii", i na pogrzebie nie może ich zabraknąć.
@Hewret z Gerwenu wrzucisz na stronę główną zegar o którym napisałem w punkcie 3.?
Wreszcie coś się będzie dziać.
Wielce Błogosławiony Aleksander
Metropolita Wolnogradzki i całej Bialenii

[Obrazek: 819cd10cc1716d615ff1d342dcacadd9.png]

W przypadku Zanika to ja mam zawsze wątpliwości, bo uważam go nie tylko za zabawnego (owszem) mikronacyjnego dziwaka, ale i realnego wariata. Do pewnego stopnia są to wątpliwości natury moralnej, bo nie ma co się bawić cudzymi zaburzeniami dla naszej uciechy.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

W jego przypadku nie wiadomo kiedy udaje, a kiedy jest szczery. Czasem zachowuje się rzeczywiście jak realny wariat, a czasem potrafi sensownie i względnie spokojnie się wypowiadać. Pytanie, czy jego odpały można uznać za jakąś formę "trollingu" na który się nabieramy, czy są efektem poluzowanej piątej klepki.
Większość wariatów, których poznałem czasami gada z sensem. xD
Ametyst Faradobus

Widzę, że kulega doświadczony w kontaktach z wariatami.
Bardziej niż bym chciał. I żeby nie było: ja nieironicznie odróżniam ludzi z problemami psychicznymi (czyli wśród moich rówieśników to będzie chyba większość xD) od wariatów.
Ametyst Faradobus

Czas powołać Katedrę Psychiatrii Mikronacyjnej pw. Piotra (sami wiecie którego) i Pawła (Zanika).
(07-05-2023 20:55)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): @Hewret z Gerwenu wrzucisz na stronę główną zegar o którym napisałem w punkcie 3.?

A ja mam tam dostęp?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości